Koronavilkku

Usein kysyttyä

Miksi Koronavilkku ajetaan alas?

Koronavilkku ajetaan alas, sillä nykyisenkaltaisessa epidemiatilanteessa sen käytölle ei ole enää perusteita. Laajamittaiseen testaukseen ei ole enää edellytyksiä isossa osassa maata eli tartunnasta sovelluksella ilmoittamiseen tarvittavia avauskoodeja ei enää laajasti luoda. Alasajo halutaan tehdä hallitusti sovelluksen käytön hiipuessa uudessa epidemiatilanteessa.

Miksi Koronavilkku ajetaan alas, vaikka Suomessa on edelleen paljon koronatartuntoja ja ihmisillä on paljon kontakteja?

Nykyisenkaltaisessa epidemiatilanteessa Koronavilkun käytölle ei ole enää perusteita. Laajamittaisesta testauksesta on luovuttu monilla alueilla ja sen sijaan testausta kohdennetaan vain tiettyihin rajattuihin ryhmiin, kuten terveydenhuollon ammattilaisiin ja riskiryhmiin. Virallisesta testauksesta luopuminen tarkoittaa sitä, että tartunnasta sovelluksella ilmoittamiseen tarvittavia avauskoodeja ei enää laajasti luoda.

Pitääkö minun poistaa Koronavilkku puhelimesta?

Sinun ei tarvitse poistaa sovellusta puhelimesta, jos et halua. Koronavilkku ei enää seuraa kohtaamistietoja ja laske mahdollisia altistumisia eikä sen avulla voi ilmoittaa tartunnasta. Sovellus on siis lopettanut pysyvästi toiminnallisuutensa ja näyttää vain kiitos-sivua.

Miten poistan Koronavilkun puhelimestani?

Voit poistaa sovelluksen puhelimestasi samoin kuin muutkin sovellukset.

Voinko käyttää Koronavilkkua vielä, jos haluan edelleen seurata mahdollisia altistumisia?

Et voi. Koronavilkku ei enää seuraa kohtaamistietoja ja laske mahdollisia altistumisia eikä sen avulla voi ilmoittaa tartunnasta. Sovellus on siis lopettanut pysyvästi toiminnallisuutensa ja näyttää vain kiitos-sivua.

Seuraako Koronavilkku kohtaamistietoja, vaikka jättäisin sovelluksen puhelimeen?

Koronavilkku ei enää seuraa kohtaamistietoja ja laske mahdollisia altistumisia eikä sen avulla voi ilmoittaa tartunnasta. Sovellus on siis lopettanut pysyvästi toiminnallisuutensa ja näyttää vain kiitos-sivua.

Mitä hyötyä Koronavilkusta oli epidemian hidastamisessa?

Parhaimmillaan Koronavilkulla oli 2,5 miljoona käyttäjää. Koronavilkku oli yksi maailman käytetyimmistä koronasovelluksista suhteutettuna maan asukasmäärään. Tartunnastaan ilmoitti 64 000 käyttäjää sovelluksen avulla. Koronavilkun käyttäjistä 23 % kertoi saaneensa ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta.

Suomessa ja EU-tasolla ollaan tekemässä tutkimuksia Koronavilkun ja senkaltaisten sovellusten vaikuttavuudesta.

Miten paljon Koronavilkulla oli käyttäjiä?

Koronavilkulla oli parhaimmillaan noin 2,5 miljoona käyttäjää.

Kannattaako sovellus poistaa puhelimesta vai jättää se vielä varmuuden vuoksi puhelimeen siltä varalta, että sovellus otetaan myöhemmin uudelleen käyttöön?

Koronavilkkua sellaisenaan ei tulla ottamaan myöhemmin uudelleen käyttöön, eikä sitä siitä syystä tarvitse säilyttää puhelimessa.

Voidaanko sovelluksen tekniikkaa ja teknologiaa käyttää myöhemmin mahdollisten epidemioiden hallinnassa?

Voidaan, niin kauan kuin Applen, Googlen ja Huawein tarjoama EN-rajapinta (Exposure Notification) on käytettävissä kansallisille sovelluksille.

Miksi Koronavilkku löytyy edelleen sovelluskaupasta?

Sovelluksen nimi halutaan pitää varattuna.